Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ullis Sandberg (S) är kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor och hon förklarar kommunens planer. Foto: Anders Nord/SVT

Ullis Sandberg (S) om Järntorget: ”Vi ska göra en helhetsanalys”

Uppdaterad
Publicerad

För knappt tio år sedan stod en totalrenovering av Järntorget klar. Nu har diskussionen kommit upp om att återigen göra åtgärder på platsen som beskrivs som grå, trist och öde.

Affärsidkare runt om Järntorget ser gärna en utveckling av Järntorget i centrala Örebro. Vissa efterfrågar mer parkeringsplatser, andra fokuserar på ett mer tilltalande torg.

På politisk nivå har man tagit beslutet att ta ett helhetsgrepp och titta närmare på torget.

– Det är många intressen som möts här. Vi blir uppvaktade hela tiden från olika håll med väldigt många olika frågor. Det finns ingen annan fysisk plats som jag blir så kontaktad kring, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Inga beslut finns

Hon är tydlig med att det inte finns några beslut om fysisk förändring på platsen ännu.

– Det jag vill vara tydlig med att än så länge är inga beslut fattade om att vi ska bygga om Järntorget. Det handlar om en helhetsanalys av nuläget och utifrån det gör vi en analys och kan komma med förslag, säger Ullis Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer