Foto: Anna Leijon/SVT

Ytterligare sex anhållna efter upploppet i Sveaparken – kvinna bland anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare sex personer har anhållits för inblandning i det våldsamma upploppet i Sveaparken i påskas. En av de anhållna är en ung kvinna och det är första gången en kvinna misstänks för brott i samband med upploppet.

Det var under tisdagen och onsdagen som polisen grep och sedan anhöll de sex personerna som är mellan 19 och 43 år gamla. De är misstänkta för bland annat grovt sabotage mot blåljsverksamhet. Samtliga är hemmahörande i Örebro län uppger polisen på sin hemsida.

– Genom vårt utredningsarbete har vi kunnat bygga upp misstanke mot de här individerna. Gripandena gick väldigt lugnt till, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef på Polisregion Bergslagen.

Den anhållna kvinnan är 21 år och det är alltså första gången som en kvinna blivit anhållen för brott i samband med upploppet Sveaparken i Örebro.

Tror du att fler kvinnor kommer att gripas?

– Det beror på hur väl vi kan fortsätta med identifieringsarbetet, men jag utesluter det inte.

Hittills har 42 personer frihetsberövats för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Sveaparken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet