Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Degerforspolitiker om anklagelserna om maktmissbruk: ”Känner inte alls igen mig”

Uppdaterad
Publicerad

”Ett missförstånd” säger Degerforspolitikern som anklagas för maktmissbruk. Helst hade hon sett att föreningens styrelse diskuterat med henne direkt för att lösa det hela.

Den politiker i Degerfors som anklagas för maktmissbruk av ideella Degerfors Centrumförening säger till SVT Örebro att hon inte alls känner igen sig i kritiken.

– Det här har blivit en stor grej av ett missförstånd, säger hon. Det är ju medlemmarna som bestämmer hur föreningen ska skötas. Jag känner inte alls igen mig i det som skrivs.

Däremot medger hon att hon talat med medlemmar i styrelsen om deras arbete.

– Det har handlat om samarbete och att jag har sagt att det är bra om föreningen vill samverka med kommunen, men det är något helt annat.

Hon hade helst sett att det här ärendet hade lösts på annat sätt.

– Jag har föreslagit att vi skulle se över en kopp kaffe och diskutera det hela. Att det ska bli såhär känns lite trist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.