Foto: Naina Helén Jåma/TT

Vad tycker du om övervakningskameror i skolan?

Uppdaterad
Publicerad

Rektorn på Engelbrektsskolan har fått nog av bränder och skadegörelse – han vill sätta upp övervakningskameror. Men ansvariga politiker tvekar och de vill hellre testa andra insatser först. Såhär tyckte ni i vår chatten om ämnet.

Är övervakningskameror rätt väg att gå eller finns det andra, mer effektiva, sätt att komma till bukt med dessa problem?

SVT rapporterade · Vad tycker du om övervakningskameror i skolan?

Tack för alla era inspel i den här chatten! På återhörande!

SVT-avatarSVT-avatar
Mattias Bolin
SVT

Absolut. Fler kameror, både i skolor och på andra platser...skapar trygghet och minskar stök, våld och skadegörelse. Förstår inte det här med integritet..Sköter man sig har man ju inget att oroa sig för..Nä, mer kameror tack

Marcus

En jättebra idé,det som finns på film säger mer än ord,har man gjort fel så finns det på film då behöver det inte bli en massa tjafs

Pirkko

Ett lagförslag att alla skolor måste montera upp övervakningskamror

Göran Stolt

Upp med kameror i skolorna så kanske mobbingen också kan ta slut. Om man sköter sig i skolan så stör inte en kamera. Vissa skolelever har ju ingen respekt för nånting så lite tuffare krav behövs.

Farmor

En utmärkt idé alla som sköter sig får en trygg skola
Håller helt med rektorn på skolan 👍😎

Pg almer

Visst kan man sätta upp övervakningskameror. Det handlar ju om solidaritet mellan eleverna. Är några så osolidariska mot sina kompisar art man sabbar deras skola, tänder eld mm, finns ju ingen anledning att skydda dessa fegisar. De flesta är ju fina och reko och ska inte behöva vara oroliga för rötäggen som fördärvar.

Bepar

Det måste få ett slut på vandalisering, mobbing och bränder på våra skolor, övervakningskameror skulle nog minska ned problemen till nära nog noll och våra skattepengar kan läggas på annat.

Marie Fredriksson

Jättebra

Rune p

Perfekt, har man inget att dölja betyder kameran ingenting. Vi vill väl få tag i busarna

Inger

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer