Valdemar Andersson i Sandvad väntar fortfarande på bredband. Foto: Mikael Åberg /SVT

Valdemar väntar fortfarande på bredbandet

Uppdaterad
Publicerad

Valdemar Andersson i Sandvad, några kilometer söder om Odensbacken, väntar fortfarande på att få fiber framdragen till sin fastighet. Han hoppades kunna utveckla sitt företagande efter de löften han fick för ett och ett halvt år sedan av företaget IP-Only.

– Det var ju möten där i alla fall jag fick intrycket att det skulle sätta igång och grävas inom månader.

När Valdemar beslutade sig hoppa på fibertåget som svepte förbi landsbygden i Sandvad, söder om Odensbacken, såg han fram emot att snart kunna koppla upp sig med bredband.

Saknar information

Men fiberresan har ännu inte börjat – ett och ett halvt år efter att han bestämde sig för att skaffa bredbandsfiber till huset via företaget IP-Only

– Det var ju möten där i alla fall jag fick intrycket att det skulle sätta igång och grävas inom månader. Nu har det gått över ett och ett halvt år. Information saknas.

Svårt bedriva företag

87% av invånarna i Örebro kommun har tillgång till fast bredband, men på landsbygden har endast var tredje invånare möjlighet att koppla upp sig med bredband.

– Jag försöker ha ett litet företag vid sidan om som pensionär. Men det är ganska svårt. Man kan inte ha en hemsida till exempel. Det är svårt att sköta en hemsida från telefonen. Och allt som har med myndigheter ska man ju fylla i via internet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.