Specialistläkare Johan Nylander och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektören Lena Adolfsson hoppas att nya lärdomar kan hjälpa fler patienter. Foto: SVT

Vården om utmaningarna med covidsjuka: ”Lär oss hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 har ställt vården inför utmaningar man aldrig tidigare känt till. Och lärdomarna är många inför en vinter där antalet patienter med behov av insatser förväntas öka.

– Vi har lärt oss att inte bara de som varit svårast sjuka har stora behov av rehabilitering, säger Johan Nylander, specialist i rehabiliteringsmedicin på USÖ.

Både från när patienter hamnar på sjukhus tills att de kommer hem igen med långvariga symptom, finns ett stort behov av hjälp. Men det är svårt för vården att räcka till för alla under rådande förhållanden.

– I takt med att det är så många akut sjuka nu så blir ju självklart fokus på att hantera den delen, säger Lena Adolfsson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Örebro län.

Se mer i klippet om lärdomar som gjorts och vilken vård man kan få.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet