Arkivbild varg Foto: scanpix

Varg i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En varg ska ha siktats i närheten av Rynninge i Örebro sent igår kväll. Det är andra gången på kort tid som personer ringt polisen och berättat att de sett varg i centrala Örebro.

Observationerna av vargen gjordes sent igårkväll. En person som var ute och åkte bil fotograferade också djuret som kan vara en varg.

Polisen har själva inte agerat. De menar att det inte är olagligt för vargen att vistas inne i staden. De kommer däremot att kontakta länsstyrelsen under dagen. De får sedan bedöma situationen.

Vargbesök vi minns – Örebro län

Det är tredje gången på kort tid som polisen larmas om vargobservationer i Örebro. Natten mellan torsdag och fredag ringde flera personer till polisen och sa sig ha sett varg vid riksväg 50 och även utanför slottet i centrala Örebro.

Natten mellan tisdag och onsdag körde också en bilist på en varg ett par mil norr om Örebro. En jägare skickades ut för att leta efter vargen. Han fick syn på vargen, bedömde att den var oskadd, och sköt den därför inte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargbesök vi minns – Örebro län

Mer i ämnet