Foto: Fredrik Helge

Varg vid köpcenter i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Polispatruller fick kommenderas ut när en varg nu en varg rörde sig vid Marieberg Galleria utanför Örebro.

Har du bilder? Mejla oss på orebro@svt.se

Efter att polisen fått många samtal om att en varg rört sig både på motorvägen och nära köpcentret Marieberg Galleria skickades en polispatrull ut.

Vargbesök vi minns – Örebro län

– De har visuell kontakt med vargen, säger polisens presstalesman Stefan Wickerg.

Sprang på E20

Ytterligare en polispatrull finns utkommenderad.

– Just nu handlar det om att se till att det inte sker några olyckor. Vargen har varit ute på E20 på motorvägen och det är ju inte så bra.

– Vi var på väg att lämna en lastbil på verkstad och när vi satt i bilen på väg därifrån så mötte vi vargen, säger Fredrik Helge som lyckades fånga vargen på bild. Den verkade rejält stressad.

Vargen sprang förbi tätt intill sidan av Fredrik Helges lastbil och sedan vidare in på en parkering.

”Gör så lite som möjligt”

På polisen hoppas man nu att vargen självmant ska ge sig av till skogs. Det är polisen som har mandat att ta beslut om att avliva vargen eller inte men i nuläget är det inte aktuellt.

– Nej just nu gör vi så lite som möjligt, säger Stefan Wickberg på polisen. Vi har visserligen vana vid att avliva djur men ambitionen är att den självmant ska avsluta sin utflykt i civilisationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargbesök vi minns – Örebro län

Mer i ämnet