Jana Hugosson trodde alla problem var lösta när hon hittade sin drömklänning till studenbalen. Foto: SVT

Varken Jana eller drömklänningen får gå på studentbal

Uppdaterad
Publicerad

Den krämfärgade drömmen som Jana Hugosson letat efter blev till sist hennes. Men efter beslutet om att studentbalerna ställs in får varken hon eller klänningen en chans att visa upp sig i minglet på en studentbal.

Hon hade gått till alla möjliga butiker när hon hittade sin drömklänning på nätet. Problemet för studenten Jana Hugosson var bara att den var i fel storlek.

– Sen fick jag plötsligt ett mejl om att de hade fått in den i min storlek och jag blev överlycklig. Det kändes helt rätt!

Coronaviruset i Örebro län

Väntat – men ändå besviken

Därmed trodde hon att problemet var över. Nu hänger den krämfärgade klänningen med paljetter i ett skyddande fodral i garderoben.

Varken den eller Jana Hugosson kommer att få gå studenbal eftersom de, trots stora ansträngningar från arrangörerna, ställts in på grund av coronapandemin.

– Det var väntat men jag blev ändå besviken. Det känns som att allt som hör till studenten som utspring, åka på flak och balen har ställts in. Jag vet inte riktigt vad det blir för firande.

”Får väl gå i den hemma”

Klänningen får hänga kvar i garderoben i väntan på andra tider.

– Jag kan ju inte ha den på bröllop eftersom den är krämfärgad och inte blir det någon studentbal så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag får väl gå i den här hemma, skrattar Jana Hugosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet