Jens Bogren (till höger) poserar tillsammans med Sepulturas Andreas Kisser och Derrick Green. Foto: SVT

Brasilianska succébandet spelar in metal i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det brasilianska thrashmetalbandet Sepultura har sålt ungefär 20 miljoner skivor och spelat i 75 länder. Just nu befinner de sig i en studio strax utanför Örebro för att spela in sin nya skiva.

Derrick Green, sångaren i Sepultura upptäckte det svenska hårdrockssoundet under en semesterresa i Sverige. Han gillade det producenten Jens Bogren gjort tillsammans med andra band och föreslog för bandmedlemmarna att de skulle anlita Jens och spela in sin nästa skiva i Sverige. Och så blev det.

Nöjda med resultatet

– Vi tog rätt beslut för hittills är vi jätteglada över resultatet, berättar gitarristen Andreas Kisser.

– Det kommer bli ett av våra bästa album, fortsätter han.

Se mer: ”Metalfans är som en enda stor familj”

Jens Bogren kommer inte bara att vara producent för albumet, berättar han.

– I mitt fall både producerar jag skivan konstnärligt och agerar tekniker. Jag kommer även mixa och mastra skivan, vilket inte är så vanligt. Men det är min grej att göra allt för att ha full kontroll på hela processen.

”Typiskt brasilianskt sound”

Örebroproducenten kommer sätta sin prägel på det nya albumet och han tycker att det brasilianska bandet är spännande på flera sätt.

– Det som skiljer Sepultura från många andra metalband det är deras typiska brasilianska sound med mycket rytm och percussion. Men de är ett band där alla skivorna låter ganska olika. De har utforskat nya sound med varje skiva och så blir det även med denna, säger Jens Bogren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.