• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Under natten fick räddningstjänsten ett larm om villabrand i Sörby. Foto: Enana Alrafidain/SVT

Villabrand i Sörby under natten – polis och räddningstjänst kvar på plats

Uppdaterad
Publicerad

Under natten fick räddningstjänsten ett larm om villabrand i Sörby. En man kunde anhållas under morgonen misstänkt för grov mordbrand.

Klockan 01:41 fick räddningstjänsten larmet om en villabrand i Sörby. När de kom fram till platsen var villan övertänd och byggnaden gick inte att rädda.

Räddningtjänsten arbetar nu med att se till att ha branden under kontroll.

Villabränderna i Sörby

– Vi kommer att finnas kvar på plats i ett dygn för att se till så att det inte sprider sig till närliggande byggnader, säger Tobias Frohm, insatsledare på räddningstjänsten.

Man i 20-årsåldern anhållen

Polis finns på plats och arbetar med att säkra vittnesuppgifter och en tekniker kommer att skickas till platsen för att säkra bevis. En man i 20-årsåldern greps under natten misstänkt för grov mordbrand, och kunde på morgonen anhållas av åklagare.

– Det är för tidigt för att säga om den gripna mannen har något samband med de tidigare bränderna i Sörby. Han är gripen misstänkt för nattens brand, säger Polisregion Bergslagens presstalesperson, Diana Qudhaib.

Inga personer ska ha kommit till skada.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet