Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nionde rättegångsdagen har nu avslutats och det återstår fem dagar av huvudförhandling. Foto: Philip Naskret/SVT

22-åringens vänner hävdar att de ej visste om Saga – SVTs reporter sammanfattar

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår de omfattande huvudförhandlingarna i fallet om mördade Saga där en 22-årig man står åtalad. Under rättegångens nionde dag hördes fem vittnen.

Under måndagsförmiddagen hölls tre vittnesförhör med bekanta eller vänner till den åtalade mannen som misstänks för mordet på den gravida Saga i april 2023. Alla tre vittnar om att de inte fått reda på att den åtalade hade en flickvän – eller att han väntade barn med henne.

– Han har aldrig berättat för mig att Saga ens existerar, säger ett vittne i förhör. Den här vännen ska ha pratat med misstänkte 22-åringen flera gånger under veckan som Saga dog enligt samtalslistor.

Mordet på gravida Saga i Örebro

Skolpersonal hördes

Två personer som var anställda på det gymnasiet där den åtalade gick vittnade om hur 22-åringen var under sin tid på skolan. Den ena läraren uppgav att flera i hans klass upplevde honom som obehaglig och olustig.

Har inte kunnat kalla vittne

Under eftermiddagen skulle en man vittna som i polisförhör berättar att han var med den åtalade under natten som Saga blev mördad. På grund av att tingsrätten inte kunnat lämna någon delgivning så dök inte vittnet upp.

Nästa rättegångsdag är på måndagen den 13 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på gravida Saga i Örebro

Mer i ämnet