Boende i Vivalla och Varberga om varför de har hemförsäkring

Publicerad

Majoriteten av de boende som SVT träffar i Vivalla uppger att de har en hemförsäkring.

– Jag skulle inte ha råd att betala om någonting börja brinna. Det känns skönt att veta att man får hjälp efteråt, säger Weris Abdi Aden.

Vivalla är ett av de områden i Örebro där Öbo har många hyresgäster. Ali Sharif som bor i en lägenhet i området är upprörd över att hemförsäkringen inte längre kan betalas via hyresavin.

– Vi måste betala två räkningar och förut hade vi en räkning. Och det blir dyrare. Vi är inte nöjda med det, säger han om förändringen.

Inte heller Öbo är nöjda. Det allmännyttiga bostadsbolaget har tvingas ta bort möjligheten att betala hemförsäkringen via hyresavin. Anledningen är nya EU-regler som kräver att den som säljer försäkringar måste vara utbildad.

Har fått ersättning

Amina Safia bor i Varberga men har åkt till Vivalla för att handla mat när SVT träffar henne. Hon tycker det är väldigt viktigt att ha en hemförsäkring, och berättar att både hon och hennes son har fått pengar genom försäkringen.

– Han fick ersättning för sin laptop när det kom vatten på den.

I klippet: Hör boende berätta om varför de tycker hemförsäkring är viktigt och vilken hjälp de fått genom försäkringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.