Foto: SVT

Vivallas elever kommer ikapp

Uppdaterad
Publicerad

70 procent av Vivallaskolans elever går ut från skolan med betyg som gör att de kan söka in på gymnasiet. Utvecklingen har varit stark under de senaste åren.

– Det bottnar i ett väldigt bra utvecklingsarbete från lärare, rektor och eleverna själva, säger kommunalrådet Thomas Esbjörnsson (S).

– Vivallaskolan fortsätter att utvecklas och när årets nior går ut så är det fler än någonsin som har behörighet att söka vidare till gymnasiet, säger Thomas Esbjörnsson (S), kommunalråd. Hela 70 procent av niorna kan gå vidare till gymnasiet. Vivallaskolan visar återigen vilka bra skolan den är.

Av förra årets avgångselever var det 58 procent som var behörig att söka vidare till ett yrkesprogram på gymnasiet och 2011 var det endast 27 procent.

På Vivallaskolan går många elever som är nyanlända i Sverige och samordnaren på skolan Andreas Gillberg menar att en del av framgången hör ihop med att många av förra årets elever gått flera terminer i skolan och hunnit komma in i arbetet ordentligt.

– Jag blir imponerad av hur metodiskt och målmedvetet lärare och skolledning jobbar för att eleverna ska gå framåt och utvecklas, säger Per-Åke Sörman (C). Den här framgången är inte slumpmässig utan kommer av ett långsiktigt och medvetet arbete. Och mycket hjärta och engagemang.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.