Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar fotografen Rikard Godlund om hur paret tog bilden som ledde till en bronspeng. Foto: Privat

VM-brons i undervattensfoto till par från Örebro – här är bilden

Publicerad

Ett svampdjur och en macrobild på en dykare. Det är komponenterna i den bild som nyligen tog örebroarna Elin och Rikard Godlund till en tredjeplats i VM i undervattensfotografi på Kuba.

– Det känns stort såklart.

Starta klippet för att se bronsmedaljören Rikard Godlund berätta om vad det är för bild som paret prisats för och framförallt hur de tog den.

15 länder deltog i världsmästerskapet som utspelade sig under två tävlingsdagar där länderna tävlar i olika klasser. Rikard och Elin plockade hem bronsmedaljen i den kreativa klassen.

– Det är vår första medalj internationellt.

Allt sker under ytan

Max 90 minuter får deltagarna på sig att ta de bilder som de sen vill tävla med och ingenting, inte ens efterarbete, får göras på land.

– Vårt dyk tog ungefär 50 minuter, och då la vi all tid på bilden. Jag la ungefär 20 minuter på redigering under uppstigning medans min fru höll koll så att jag inte drev iväg i vattnet.

Rikard är fotograf medan Elin assisterar och emellanåt agerar modell.

I parets kök i Örebro hänger den här bilden uppe, där Elin är dykarmodell i bilden som Rikard tagit. Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.