Kenny Bräck, Eje Elgh och Marcus Ericsson i depån. Foto: SVT

Elgh: ”Det är en stor ära”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit Marcus Ericssons rådgivare sedan han var 14 år gammal. Motorprofilen Eje Elgh är mycket stolt över att Ericsson numera ska köra Formel 1.

På tisdagen blev det klart att Kumlasonen Marcus Ericsson blir den förste svensken på 23 år att köra i Formel 1. Sedan Marcus var 14 år gammal har hans rådgivare varit motorprofilen Eje Elgh.

Med stolthet i rösten försöker Elgh beskriva hur han känner för Tvärsnytt.
– Det är en stor ära för mig att ha fått jobba med Marcus. Men det här är bara ett delmål, och nu jobbar vi vidare, säger Eje Elgh till Tvärsnytt.

För Marcus del innebär det ett oerhört späckat schema fram tills Formel 1-premiären i Melbourne, Australien, den 16 mars.
– Marcus kommer att vara oerhört upptagen en tid framöver, men vi avser att hålla en presskonferens i Stockholm i början av februari, berättar Eje Elgh.

Fredrik Ekblom, STCC-förare från Örebro, är lyrisk över nyheten.
– Det är otroligt stort. Det är bara ett fåtal förare i världen som får köra Formel 1, och Marcus är en av dem, säger Ekblom till Tvärsnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet