Sari Harju, arbetsförmedlingschef Örebro.

Ytterligare 25 personer sägs upp från Arbetsförmedlingen i länet

Publicerad

Förhandlingarna efter varslet på Arbetsförmedlingen fortsätter. Nu står det klart att ytterligare 25 personer sägs upp i länet. Det betyder att totalt 40 personer får lämna sina jobb.

I måndags blev det klart att totalt 40 personer kommer sägas upp från Arbetsförmedlingen i Örebro län, vilket P4 Örebro var först med att rapportera.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att 15 kundresurspersonal och arbetsförmedlare sagts upp, men nu försvinner alltså ytterligare 25 tjänster bestående av specialister på Arbetsfömedlingens rehabelitering, administratörer och vaktmästare.

– Det är tråkigt att behöva säga upp någon, både för verksamheten men också för individerna som sägs upp och är kvar, säger Sari Harju, chef på Arbetsförmedlingen i Örebro län.

Många har själva sagt upp sig

Antalet uppsägningar är lägre än förväntat, men det beror på att cirka 100 anställda i länet själva har sagt upp sig och börjat på andra jobb, förmodligen på grund av det meddelade varslet.

– Det kan jag skriva under på, varslet gjorde att många började fundera över sin framtid säger Sari Harju.

Arbetssökande kommer få chatta eller ringa

I augusti ska den sista delen av förhandlingarna fortsätta, då är de chefstjänsterna som ska förhandlas.

Sedan tidigare är det klart att Arbetsförmedlingen ska lägga ner alla kontor länet, förutom i Örebro och Lindesberg. Istället kommer arbetssökande ha mer kontakt med myndigheten digitalt eller via telefon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer