Foto: Roger Larsson / TT

Ytterligare strömavbrott i västra länet – och fortsatta problem i Lekhyttan

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen drabbades ungefär 230 hushåll av strömavbrott vid kommungränsen mellan Lekeberg och Karlskoga. Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen kom larm om nya avbrott i västra länsdelen.

Det är framför allt Garphyttan och Grythyttan som är drabbade av strömavbrott. Ellevio meddelar att 200 av deras kunder i Garphyttan och 72 kunder i Grythyttan är utan ström strax innan klockan 16.00.

– Vi är ute på båda platser och felsöker. I Grythyttan har jag fått meddelande om att det är snö och blåsigt, vilket kan vara en möjlig felorsak, säger Jonatan Björck på Ellevios presstjänst.

För hushållen i Garphyttan är prognosen att strömmen ska vara tillbaka vid 19.30-tiden ikväll, och för dem i Grythyttan säger prognosen 18.30.

Fortsatta problem i Lekhyttan

Det är också fortsatt strömlöst hos 13 hushåll i Lekhyttan efter ett avbrott som började vid 10.30 i förmiddags.

– Tyvärr är det så, och vi är där och letar efter felorsaken. Från början var det 228 hushåll, men det är alltså 13 kvar nu som vi arbetar med, säger Jonatan Björck.

För dessa 13 hushåll finns ingen prognos, enligt Ellevio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.