Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Ytterligare två domar efter händelserna i Sveaparken

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen meddelade Örebro tingsrätt domar i ytterligare två mål som rör upploppet i Sveaparken under påskhelgen. Sammanlagt åtta personer döms för att ha medverkat i händelserna.

I det ena målet döms två personer, som var under 18 år vid tillfället, för grovt sabotage mot blåljusverksamhet till ungdomsvård och ungdomstjänst.

Två andra minderåriga personer döms för sabotage mot blåljusverksamhet till ungdomstjänst. En som även stått åtalad för försök till våld mot tjänsteman frias på den åtalspunkten. Skadeståndsanspråken för samtliga i målet avslås.

Våldsamt upplopp i Örebro

Fyra döms till fängelse

I den andra domen döms fyra män i 25- till 40-årsåldern till fängelse för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Två av dem får fem års fängelse och två ska avtjäna sex år. Tre av dem döms även för försök till våld mot tjänsteman. Männen ska även betala skadestånd.

Den äldsta mannen, en av de som fått det längre straffet, ska enligt P4 Örebro vara en av polisen utpekad IS-återvändare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet