Närmare 300 verk ställs ut på Passagens jubileumsutställning, säger utställningsproducent Olle Schmidt. Foto: SVT

100-talet konstnärer ställer ut vid jubileum

Publicerad

Det är 20 år sedan Linköpings kommuns konsthall ”Passagen” öppnade dörrarna för sina första utställningar. På lördag firar man jubileet med en stor samlingsutställning.

– Det har varit intensiva dagar. Det är säkert 300 verk som ska ställas ut och hängas upp, men vi hinner bli klara i tid, säger utställningsproducent Olle Schmidt.

Till jubileumutställningen har ett 100-tal konstnärer som någon gång ställt ut i hallen bjudits in. Villkoret har varit att verken eller verket ska få plats i Postnords största låda.

– Ja, det var den yttre begränsningen som vi tog fram som ram. Vissa har lagt i en bild eller skulptur – andra trettio bilder i samma låda. Utställningen ska ge en återblick på åren som har varit och förhoppningsvis också ge ny inspiration till de kommande tjugo åren, säger Olle Schmidt.

Bild ur jubileumutställningen på Passagen Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet