Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
i klippet hör du scouterna från Östergötland berätta hur deras vecka har varit på lägret ner i Skåne. Foto: Linnea Wedelin

Idag avslutas Sveriges största scoutläger – Jamboree

Uppdaterad
Publicerad

Idag, lördag, avslutas det stora internationella scoutlägret, Jamboree22. Under en vecka har 11 000 scouter från hela världen samlats i Norra Åsum, utanför Kristianstad. Många scouter från Östergötland har varit på plats.

Jamboree är ett mötesplats för scouter. I veckan har scouterna fått träffa nya vänner från hela världen och lärt sig mer om en hållbar värld.

Scouter från hela världen

Förutom de 400 scoutföreningar från Sverige som befann sig på lägret så deltog även 360 scouter från bland annat Ukraina, Frankrike och Österrike.

Magnus Arnell är ledare för Landeryd scoutkår i södra Linköping. Han och 47 scouter från Landeryd scoutkår har befunnit sig på lägret. Magnus berättar vad det betyder för kåren som har varit på plats under veckan.

– Ett läger av den här storleken erbjuder scouting på ett helt annat sätt och skala än vi kan göra hemma lokalt i kåren. Större och häftigare men också mer kring hållbarhet, demokrati och samhällsansvar, säger han.

Olika scouttraditioner

Lina Räf är en av scouterna från Östergötland och hon berättar vad som har varit roligast under veckan.

– Att kunna träffa scouter från olika kårer, och olika länder. Att kunna prata med dem och se skillnader mellan olika länders scouttraditioner, säger Lina Räf.

Flera aktiviteter har hållits under veckan. Scoutern Klara Arnlind berättar att skära tomat är något nytt som hon har lärt sig under veckan. Foto: Linnea Wedelin

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer