Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Scouterna jobbar intensivt på Åsumfältet i förberedelserna inför Jamboree22. I videoklippet berättar Filip Hohenthal hur mycket kobajs de plockat de senaste dagarna.

Åsumfältet rensat på kobajs – snart anländer 10 000 scouter

Publicerad

I helgen fylls Åsumfältet utanför Kristianstad av scouter. Fram tills för några dagar sedan var det fyllt av... annat.

– Vi har plockat jättemycket kobajs, säger funktionären Filip Hohenthal.

I helgen väntas över 10 000 scouter till Åsumfältet utanför Kristianstad för scoutlägret Jamboree22. Lägret skulle egentligen ha hållits 2021 men flyttades fram på grund av pandemin.

De första scouterna kom till Åsumfältet den 15 juli. Under två veckor har de förberett fältet för den stora anstormningen i helgen.

– Det blir som ett samhälle. Men när vi är klara på fältet i augusti kommer det enda vi lämnar kvar vara nedtrampat gräs, säger jamboree-chefen Elin Jungevi.

Frida Gren, Robin Karlsson, Elin Jungevi och Filip Hohenthal jobbar alla intensivt i förberedelserna inför Jamboree22. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

I videoklippet får du följa med till Åsumfältet där uppbyggnaden av lägret redan pågått i två veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer