11-årige Filip ska intervjua tunga politiker i sommar Foto: Henrik Montgomery/TT och Privat

11-årige Filip ska intervjua partiledarna i Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

Till politikerveckan i Almedalen kommer eliten inom politik och samhälle. Men dit kommer också 11-årige Filip Stennert för att ställa makthavarna mot väggen.

Bland alla reportrar som ska ställa frågor till partiledarna under Almedalsveckan kommer nog Filip Stennert från Gotland att vara bland de yngsta. Han har valts ut att vara organisationen Majblommans knattereporter i år.

– Det känns lite nervöst, men det kommer nog att gå bra, säger han.

Almedalen 2017

Filip har förstås en bakgrund som majblommeförsäljare. Och förra året var faktiskt hans storasyster knattereporter, men i år var det han som fick chansen.

– De ringde hem till mig och så blev jag intervjuad. De frågade vad jag skulle säga till partiledarna och om vad jag hade för fritidsintressen.

Och vad tänker han då fråga Björklund, Lööf och de andra?

– Jag ska fråga om vad de tänker om att alla barn inte har något att göra på sommarlovet och att alla inte har råd.

Själv vågar Filip inte gissa vad partiledarna kommer att svara. Men vad tycker han själv om hur politikerna hanterar frågor som är viktiga för barn?

– Jag vet inte hur de sköter det, men jag tror de sköter det rätt bra faktiskt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet