Händelsen ska ha ägt rum på Gustav Adolfsgatan i Linköping, i närheten av Berzeliusskolan. Foto: Google Maps

Pojke misstänkt för knivattacken i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 13-årsåldern fördes till sjukhus efter knivattack. Händelsen ska ha ägt rum i närheten av Berzeliusskolan i Linköping. Pojken fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt en bulletin från Region Östergötland är pojken lindrigt skadad. Magnus Johansson enhetschef på skolan bekräftar att en elev på skolan har förts till sjukhus.

– Vad jag har förstått ska detta vara en av våra elever som varit inblandad i en kontrovers. Det ska ha inträffat på vägen hem från skolan, i närheten av skolan, säger Magnus Johansson.

Vet du någonting om skadorna?

– Nej, det vill jag inte uttala mig om, säger han.

Fördes till sjukhus

Polisen bekräftar för SVT Nyheter Öst att en kniv är inblandad. Polisen har åkt till sjukhus för att hålla förhör med den drabbade pojken.

Finns det någon misstänkt?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger polis på plats.

Magnus Johansson, enhetschef på skolan, meddelar att det inte finns något hot mot skolan och att den kommer vara öppen imorgon.

Uppdaterad: 17.25

En ung pojke har förts till polishuset, enligt Mats Tornéus som är juridisk biträde. Han berättar för SVT Nyheter Öst att han blivit blixtinkallad i ärendet. Enligt honom är pojken misstänkt i fallet. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Åklagarkammaren har inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, med anledning av ärendets art och de inblandades låga ålder.

Uppdaterad 19.50

Flera minderåriga på skolan har förhörts av polis. Även den person som misstänks för brottet har blivit förhörd. Socialtjänsten är inkopplad i ärendet.

Händelsen ska ha ägt rum på Gustav Adolfsgatan i Linköping, i närheten av Berzeliusskolan. Foto: Google Maps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.