Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter skotten mot lägenheten sökte en av polisen hundpatruller i området kring fastigheten i Ektorp. Foto: SVT

17-åring häktad för skott mot lägenhetsdörr i Ektorp

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring hemmahörande i södra Stockholm har häktats vid Norrköpings tingsrätt misstänkt för skotten mot en lägenhetsdörr i Ektorp i tisdags i förra veckan.

17-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Han blev anhållen i sin frånvaro i torsdags och kunde sedan gripas av polis på fredagskvällen.

– Det är olika fynd som gjorts på platsen tillsammans med vittnesuppgifter som gjort att personen greps och nu sedan häktats, säger kammaråklagare Tove Neymayer Arvidsson till SVT Nyheter Öst.

Våldsvågen i Norrköping

Enligt henne är ytterligare en person anhållen i samma ärende.

– Personen är anhållen sedan igår kväll, säger hon.

Skotthål i dörr

Tove Neymayer Arvidsson säger att det är för tidigt att uttala sig om eventuella kopplingar till organisierad brottslighet eller andra händelser i Norrköping.

Det var vid klockan 13:45 tisdagen den 16 april som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Flera patruller skickades dit och väl där upptäcktes kulhål i en lägenhetsdörr.

Efter timmar av sökande i området hittade polisen vapen i närheten av platsen för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet