• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Johan Nilsson/TT

23-åring häktad för rånet i Sturefors

En 23-årig man häktades i dag vid Linköpings tingsrätt som misstänkt på sannolika skäl för måndagnattens rån i Sturefors.

Det var vid 04-tiden på natten mot tisdagen som polisen larmades om att en maskerad man beväpnad med ett pistolliknande föremål ringt på hos ett par i Sturefors och hotat till sig en mindre summa konanter.

Mannen i huset tvingades sedan att ta sin bil och köra mot Linköping för att ta ut mer pengar ur en bankomat. Rånaren följde efter honom i sin bil. Kvinnan larmade polisen.

Flydde till fots

Polispatrullerna som var på väg mot huset i Sturefors upptäckte bilarna och vände om och följde efter. Den hotade mannen stannade då sin bil, medan rånaren fortsatte.

Mellan Ekholmen och Johannelund stannade rånaren sin bil och flydde till fots från platsen. Polisen sökte med hundpatruller i området utan att hitta honom.

Greps vid lunchtid

Men polisen hade rånarens bil, som är registrerad på 23-åringen, och vid lunchtid på tisdagen hämtades mannen in till förhör och därefter anhölls han.

Senast den 20 oktober ska åtal vara väckt, beslutade tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer