Foto: Ulf Wigh

24-åring häktad efter stallbrand i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen brann en ladugårdsbyggnad vid Hageby ridklubb i Norrköping ned till grunden. En 24-årig man är häktad, misstänkt för händelsen.

Enligt polisen hade det också brunnit i en stuga i närheten och polisen misstänkte tidigt att bränderna var anlagda. Under lördagseftermiddagen kunde mannen gripas.

Mannen begärdes häktad på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden och häktades senare på tisdagen. Mannens advokat Martin Soner vill inte närmare gå in på hans klients inställning.

Norrköping

– Just nu vill jag inte gå in på det.

Dock säger han till SVT Nyheter Öst att 24-åringen bestrider häktningen.

– Han har bestritt häktningen i sin helhet, säger Martin Soner.

En genomgång av offentliga handlingar visar att 24-åringen tidigare dömts för bland annat grov rattfylla och grovt olovlig körning vid flera tillfällen. Han åtalades så sent som i april tidigare i år misstänkt för brott mot knivlagen.

Kan ha fångats på film

Ridklubben har kamerabevakning på platsen och enligt dem kan den misstänkte mannen ha fångats på film. Men det är inget som åklagare Tove Neumayer Arvidsson vill bekräfta.

– Jag kan inte svara på någonting kring bevisningen. Utredningen är i ett väldigt tidigt läge. Men bevisningen är god nog för att begära honom häktad, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Häktningsförhandlingen sker under eftermiddagen och 24-åringens advokat har avböjt att kommentera mannens inställning innan förhandlingarna. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom till platsen var ladugårdsbyggnaden övertänd. Branden ska inte ha spridit sig till några av de intilliggande byggnaderna. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet