Norrköpings tingsrätt Foto: Vilhelm Stokstad / TT

37-åring dömd för grovt sexuellt övergrepp mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man boendes i Hageby i Norrköping dömdes idag av tingsrätten till fängelse i ett år och nio månader för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Flickan som utsattes var vid tillfället tolv år gammal.

Enligt vittnesförhör skulle tolvåringen på morgonen 28 april i fjol ta bussen från Hageby till skolan. Till busshållplatsen kom en man, den nu dömde, och ville ha hjälp att leta fram en nyckel. Flickan följde med mannen som på en toalett i källaren på ett närbeläget hus begick övergreppen mot henne.

Dödshot

37-åringen ska ha haft en kniv och ska före, under och efter övergreppet ha hotat döda flickan om hon inte gjorde som han sa.

Efter händelsen sprang flickan till en busshållplats och fick där låna en telefon för att ringa sin mamma. Samtidigt tillkallades polis och ambulans. När flickan togs om hand av ambulanspersonalen ska mannen dykt upp i närheten och tolvåringen kunna peka ut honom för polisen.

DNA-bevisning

Den dömde har nekat till brottet, men enligt domen har tolvåringens berättelse varit trovärdig. Dessutom får den stöd av två vittnen. Ovanpå det har kriminaltekniker hittat både sperma och DNA från mannen som stärker bevisningen i målet.

Förutom fängelsestraffet döms 37-åringen till 65 000 kronor i skadestånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet