Det var den 15 april 2021 som en kvinna blev brutalt mördad vid resecentrum i Linköping. Foto: Lovisa Gelin/SVT.

Man i 40-årsåldern häktad för mord vid resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps i anslutning till mordet på en kvinna vid resecentrum i Linköping igår förmiddag häktades idag. Mannen misstänks på sannolika skäl för mord. I en tidigare dom har mannen berättat att han hörde röster.

Mannen som nu häktats misstänkt för mordet på en kvinna i 40-årsåldern är själv i samma ålder och skriven i en kommun i Jönköpings län. Han har dock koppling till Östergötland. Mannen och den mördade kvinnan har haft en relation enligt både polis och åklagare, men har separerat.

Mannen är dömd för flera brott. Han dömdes senast i februari i år till skyddstillsyn vid Norrköpings tingsrätt för stöld, försök till våld mot tjänsteman och försök till stöld.

Hörde röster

Som förklaring till stöldanklagelsen uppgav mannen i förhör att han ”hörde röster som sa att han skulle göra olika saker” och att han ”trodde det var någon magi i rösterna”.

Häktningsförhandlingarna angående mordanklagelserna ägde rum vid Linköpings tingsrätt under fredagseftermiddagen.

Den häktade mannen nekade under förhandlingarna till brott och ville bli släppt på fri fot. Förhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar.

Mannen häktades med restriktioner och åtal ska vara väckt den 14 maj. Ett paragraf 7-intyg ska också inhämtas. Undersökningen kan i så fall visa om det finns skäl att misstänka att mannen lider av en psykisk störning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.