57-åring allvarligt skadad i arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 57-årig man vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping efter att han fått smält mässing på sig under arbete på en industri i Gusum.

Enligt en bulletin från Region Östergötland så fick han allvarliga skador, men hans skadeläge beskrivs som stabilt. Han vårdas för närvarande på US brännskadeenhet.

Det var klockan 11.41 som larmet om olyckan kom till SOS Alarm. Olyckan ska ha inträffat på ett bruk i Gusum i Valdemarsviks kommun. Enligt polisen var mannen vaken när ambulansen kom till platsen.

Valdemarsvik

– Han hade redan transporterats till sjukhus innan polispatrullen kom dit, så vi har inte kunnat prata med honom om händelsen än, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polispatrullen har dokumenterat olycksplatsen och kommer att skriva en anmälan om arbetsplatsolycka. Händelsen kommer dessutom att utredas av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet