Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karin Wålander, målsägarbiträde till Anna-Lena Svensons anhöriga Foto: SVT Lovisa Gelin

Familjens advokat: ”En stor lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Lena Svensons anhöriga har haft möte med åklagaren där den misstänkte dubbelmördarens motiv uppges ha presenterats. Familjen tänker nu närvara under rättegången, uppger advokat Karin Wålander.
– Vissa svar har de absolut fått, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Den 15 september inleds rättegången mot Daniel Nyqvist, 37, som på onsdagen åtalades för dubbelmordet i Linköping 2004.

Enligt Karin Wålander, målsägarbiträde till Anna-Lena Svensons anhöriga, avser familjen att närvara under förhandlingen.

– Det har gått 16 år, så just nu är det bara en stor lättnad. De tycker att det är skönt att det finns en gärningsman och de kommer att närvara de tre dagar som den här förhandlingen kommer att pågå, säger Karin Wålander till SVT:s reporter på plats.

”Vissa svar”

Enligt Karin Wålander har Anna-Lena Svensons familj fått en förklaring kring motivet.

– Vi har haft möte med åklagaren där man har gått igenom motiv och vi har även fått ta del av förundersökningen. Så det har varit en del av den här processen att förbereda dem inför förhandlingarna, att de ska få så mycket information som möjligt innan vi sätter oss i salen, säger Karin Wålander till SVT.

– Det har gått 16 år så det är klart att det är svårt att få en helhetsbild som är komplett. Men vissa svar har de absolut fått.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer