Kammaråklagare Helene Gestrin yrkar på livstids fängelse för den åtalade i Mantorpsmorden Foto: SVT/ Ulf Persson

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Publicerad

I sin slutpläderingen idag föreslog kammaråklagare Helene Gestrin att tingsrätten borde överväga en rättspsykiatrisk undersökning, men vill också se att den misstänkte döms till livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp.

Under onsdagen var det dags för slutplädering i rättegången mot den åtalade 24-åringen.

Åklagaren Helene Gestrin lyfte fram hur den misstänkte har ändrat sin berättelse under tidens gång. Om hur han har ljugit om vad han har gjort och varit, ända fram till förhör nummer fem.

Gestrin gick också igenom alla bevis som har hittats på platsen och allt tyder på att den åtalade 24-åringen har varit ensam vid händelsen. Något som den åtalade hela tiden nekat till och hävdar att även två andra män ska ha varit med.

Vidare lyftes den misstänkte mannens psykiska ohälsa fram och hur han fantiserat om att döda och skada andra med kniv. Dock så saknas fortfarande ett motiv till varför paret mördades.

Gestrin menar att alla detaljer pekar på att den misstänkte är gärningsmannen och ”För brott av det här slaget finns det bara två påföljder” sa Gestrin.

Yrkandet från åklagaren blir alltså på livstids fängelse.

Det var i juni 2017 hittades ett par mördade i sin bostad i Mantorp utanför Linköping. Några månader senare greps en 24-årig man som misstänkt för morden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet