Person död efter lägenhetsbrand i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet började brinna på S:t Larsgatan i Linköping under natten. En äldre kvinna har konstaterats avliden enligt polisen.

Under natten till tisdag började en lägenhet på S:t Larsgatan i Linköping att brinna. Larmet inkom vid 01.28 och två brandstationer var på plats för att släcka branden.

Person hittad avliden

Klockan 01.55 var branden släckt och räddningstjänsten hade börjat ventilera ut röken. Vid rökdykning hittades en avliden person inne i lägenheten.

– En person är bekräftat avliden. Anhöriga är underättade, säger Magnus Holmström vakthavande befäl vid polisen till SVT Nyheter.

Har spärrats av

Klockan 02.45 började räddningstjänsten att aveckla sig från platsen och polisen har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Enligt räddningstjänsten har övriga lägenheter och trapphus klarat sig från rökspridning.

Polisen har upprättat en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet

Det ska enligt polisen vara en äldre kvinna som var skriven på adressen, men identiteten har inte kunnat fastställas.

– Platsen är avspärrad i väntan på polisens tekniker. Personen är inte identifierad, men det finns en person som är skriven på bostaden och det är anhöriga till den personen som vi har underättat, men vi har ingen säker identitet fastställd, säger Monica Bergström presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.