Mittfältaren Alexander Fransson återvänder hem efter två år i Schweiz. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Alexander Fransson är tillbaka i IFK-tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen presenterade IFK Norrköping att mittfältaren Alexander Fransson återvänder hem efter två år i det schweiziska topplaget FC Basel.

Kontraktet med Basel sträckte sig över säsongen 2019-2020, men den 24-årige Alexander Fransson lämnar alltså Schweiz tidigare.

– Det är en fantastisk känsla att vara tillbaka och när jag tog beslutet kändes det helt rätt. Jag känner mig egentligen inte klar med utlandet men samtidigt vill jag hjälpa IFK att nå framgångar, säger han.

Idag presenterade IFK Norrköping att mittfältaren Alexander Fransson återvänder till laget efter några år i FC Basel. Foto: SVT/ Maria Lapenkova

Hamnade på bänken

Han har inte haft någon lyckosam proffskarriär i FC Basel där han hamnade mycket på bänken. Dessutom blev han utlånad till Lausanne under förra säsongen.

– Jag fick ingen riktigt bra förklaring till varför jag sattes på bänken, det undrar jag fortfarande, och nu sitter jag här idag, säger han.

Men nu drar alltså Alexander Fransson återigen på sig IFK-tröjan och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år. Fransson ingick i IFK-laget under SM-guldet 2015 och har tidigare också varit med i det svenska landslaget.

– Det är inte den billigaste spelaren vi värvat till Norrköping, men vi är beredda att betala prislappen som gäller för en spelare i Alexanders kaliber, säger Peter Hunt, ordförande i IFK Norrköping.

Alexander Fransson i den blågula tröjan under VM-kvalmatchen mot Nederländerna 2016 Foto: Pontus Lundahl/TT

Kan bli spelklar inför matchen mot Häcken

Det svenska fönstret öppnar 15 juli, samma dag som IFK mötet Häcken. Den dagen ska man försöka lösa Fransson, men det vet man inte förrän timmarna innan matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.