Marina Malm möttes av en älg inne i hennes kök. Foto: Kristian Åkergren/SVT // Marina Malm

Älg tog sig in i bostad i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen kallades polisen till Linghem i Linköping. Det efter ett larm om att en älg tagit sig in i en bostad.

Marina Malm som bor i huset fick panik när hon fick se älgen i köket.

– Jag var uppe på andra våningen när det plötsligt brakade till. Jag trodde att någon av mina två katter hade slagit till något, men sedan fortsatte det och jag gick ner för att se efter, säger Marina Malm.

Marina Malm var hemma när en älg plötsligt hoppade in genom fönstret på altandörren. Foto: SVT Lovisa Gelin
Linköping

När hon kommer nedför trappen så möts av hon en älg mitt i köket. Den hade hoppat rakt in igenom fönsterrutan på altandörren.

– Jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra. Den slog sönder en hel del innan älgen själv lyckades hitta ut genom ett köksfönster, säger hon.

Till slut så lyckades älgen självmant bryta upp ett köksfönster och ta sig ut. Foto: Marina Malm

Polisen: ”Det händer då och då”

En polispatrull och en kommunjägare kallades till platsen – men när de kom dit hade älgen försvunnit.

– Det har hänt några gånger tidigare att vi fått sådana här larm. Det händer ibland att älgar springer in genom större fönster och så där. Vi hade ett ärende för något år sedan där en älg sprang in på en förskola, så det händer då och då. Men det är inte jättevanligt tack och lov, säger Thomas Agnevik som är presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen skadades ingen fysiskt vid händelsen.

En del stolar och bord gick sönder när älgen befann sig i köket. Foto: Marina Malm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet