Almedalen och Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan. Foto: SVT/Privat

Alla ministrar kommer till Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Med mindre än en månad kvar till årets Almedalsvecka så pekar mycket mot att arrangemanget blir större än någonsin. I år kommer samtliga av regeringens ministrar att närvara.

– Vi har precis fått bekräftat att, förutom alla partiledare, kommer även alla ministrar hit. Det är ovanligt och jag kan tänka mig att det har med valet att göra. Man är här för att bevaka veckan men också för att vara synliga, säger Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan.

Något som påverkar intresset är också att det är 50 år sedan Olof Palme talade i Almedalen – det som blev starten till den politikervecka som vi ser idag.

– Det är fortfarande lite svårt att sia om, men om vi tittar på hur det ser ut just nu när det gäller ansökningar till det officiella programmet så ligger vi drygt 200 över fjolårets siffra. Fortsätter den utvecklingen så lär vi hamna på runt 4 300 evenemang, säger Mia Stuhre.

Samtliga partiledare kommer för att tala och bland de många ämnen som tas upp så märks det att det är valår.

– Det är många frågor av typen ”hur ska morgondagens regering se ut” och ”vad säger dagens regering om det här och det här”, säger Mia Stuhre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.