Alla på snö gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Aktiviteten Alla på snö i Norrköping är tillbaka i skidbacken efter ett långt uppehåll kantat av snöbrist och covid-19.

– Nu är vi igång igen! säger Jonas Viklund.

Skidliften snurrade på högvarv för köande fjärdeklassare under öppningsdagen för det veckolånga skideventet Alla på snö, på Yxbacken. Under måndagen befann sig 260 barn på plats från sju olika skolor – erfarna som nybörjare.

– Det är första gången för mig på Alla på snö och det är jättekul att få vara här med kompisar, berättar Milton Bergstrand, från Rosslaskolan, klass 4A.

– Jag vill lära mig att kunna styra skidorna och åka ner för backar, säger Ebba Brolin från Råsslaskolan, klass 4C.

Om Ebba Brolin kommer att vilja fortsätta åka skidor efter första gången, får ni höra i klippet ovan.

Nybörjarna Nils Magnusson och Ebba Brolin från Råsslaskolan åker skidor för första gången i Alla på snö. Foto: Daniel Díaz/SVT

Uppehållet

Ungefär 1700 elever kommer att vistas på skidbacken under hela veckan. De senaste åren har skideventet förbannats med snöbrist och covid-19. Även i år kändes planeringen aningen osäkert i och med covid-varianten omikron, förklarar Jonas Viklund, samordningsansvarig Alla på snö, i Norrköping.

– Vi har fått göra ett uppehåll i nästan tre års tid men nu är vi igång igen! säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.