Foto: SVT

En kvinna död efter allvarlig lastbilsolycka utanför Motala

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka mellan en lastbil och flera personbilar på riksväg 50 utanför Motala. På lördagsmorgonen vårdas tre skadade på Universitetssjukhuset i Linköping och för en man i 30-års åldern är läget allvarligt.

Lastbilen ska ha fått sladd på släpet som kanat över på motsatta körbanan, där en personbil ska ha kört in i det. Ännu en personbil hamnade i diket.

– Det handlar om en väldigt allvarlig olycka, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande polisbefäl.

Motala

Fem personer färdades i bilen som körde in i släpet och samtliga fördes till sjukhus efter olyckan, tre till Universitetssjukhuset i Linköping och två till Lasarettet i Motala.

43-årig kvinna omkom

Polisen meddelade strax efter klockan 20 att en 43-årig kvinna omkommit. Anhöriga är underättade.

Bland de skadade finns en man i 30-årsåldern vars tillstånd bedöms som allvarligt. Han har opererats akut och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

En kvinna i 80-årsåldern är också allvarligt skadad, men hennes tillstånd bedöms som stabilt. En flicka i 10-årsåldern bedöms på lördagsmorgonen ha lindriga skador, och hennes tillstånd är stabilt. Hon stannar dock kvar på sjukhuset för observation.

Samtliga tre skadade är hemmahörande i Motala kommun och vårdas nu på Universitetssjukhuset.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador, men vara mycket chockad.

Riksväg 50 stängdes av

Under räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningarna. Vid klockan 17.30 kunde trafiken släppas på förbi olycksplatsen. Bärgningsarbetet väntas påbörjas vid klockan 20.30 och pågå i flera timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet