En personbil och en mc är inblandade i vad polisen betecknar som en ”väldigt allvarlig” trafikolycka norr om Ödeshög. Foto: Google Earth

Mc-förare död efter krock med personbil utanför Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på väg 919, norr om Ödeshög, när en en personbil och en motorcykel kolliderade. Klockan 17.30 på midsommarafton meddelade polisen att en man i 25-årsåldern som körde motorcykeln har avlidit.

Olyckan inträffade strax efter klockan 13 i höjd med Sjöstorp, mellan Ödeshög och Hästholmen. Räddningstjänsten Östra Götaland meddelade till TT att motorcykeln började brinna efter kollisionen. Vägen var först helt avstängd och trafiken släpptes sedan förbi växelvis.

– Mc-föraren har förts med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping. Vi är vid olycksplatsen för att assistera övrig blåljuspersonal, där situationen är chockartad, sa polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg, tidigt på fredagseftermiddagen.

Ödeshög

Region Östergötland uppgav i en rapport från sjukvårdsledare att två personer fördes med ambulans till sjukhus. Senare konstaterades att motorcyklisten, en man i 25-årsåldern, har avlidit till följd av skadorna. Anhöriga är underrättade.

Lindrigt skadad

Till TT säger regionen att bilisten, också en man i 25-årsåldern, är lindrigt skadad och att tillståndet är stabilt, men att han ska stanna på sjukhus för observation. Enligt polisen på Motala lasarett.

Polisen har inlett en utredning gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Men de uppger även att ingen misstänkt finns i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet