Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Över 400 deltagare träffades digitalt för att diskutera nästa års Almedalsvecka. Foto: Patrik Widegren /SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Så förbereds Almedalsveckan inför nästa sommar

Uppdaterad
Publicerad

Kommer Almedalsveckan att kunna genomföras som vanligt nästa år? Eller kommer coronapandemin att tvinga fram en helt digital politikervecka?
Med dessa frågetecken i bagaget så jobbar Region Gotland vidare med planeringen inför nästa sommar.

– Vår vision är att vi faktiskt kan träffas här i Visby i sommar, säger Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan.

”Tänk digitalt”

På onsdagen arrangerades den årliga ”Almedagen” där de inblandade aktörerna träffas för att diskutera den kommande almedalsveckan. Mötet hölls digitalt med över 400 deltagare. Den stora frågan är hur förutsättningarna ser ut för att kunna genomföra politikerveckan på plats nästa år.

– Det kommer att bli en annorlunda vecka. Vi vet inte hur restriktionerna kommer att påverka oss. Vi har sagt att det ska genomföras som en hybrid almedalsvecka. Det vill säga: börja förbereda evenemangen, men tänk digitalt. För skulle det visa sig någongång på vårkanten att det här (restriktionerna red.anm.) släpper inte, då blir det en digital Almedalsvecka.

Se Mia Stuhre berätta mer om Almedalsveckan och dess betydelse i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalsveckan

Mer i ämnet