– Precis som man ska besöka Gröna Lund, tar man minst en tur till en till Lalandia varje år, när man bor i Danmark, säger Danmarks ambassadör Vibeke Rosving Lauritzen. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Danmarks ambassadör: ”Jag förstår att Lalandia valt Motala”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks ambassadör besökte under torsdagen Varamobaden i Motala för att höra hur planerna går för äventyrsbadet och semesteranläggningen Lalandia som kommunen beslutat låta etablera sig.

Det danska företaget Lalandia A/S vill etablera sig i Motala. I Danmark har de två av Skandinaviens största semesteranläggningar och en tredje är på väg att byggas på Jylland. Så ambassadör Vibeke Rosvinig Lauritzen är van vid Lalandia.

Invigning blir det påsken 2024, säger kommunstyrelsens ordförande Annelie Almérus (M) och Elias Georges (S), oppositionsråd i Motala.

I klippet ovan hör du hur de törs ge sådana löften trots att kommunen  just nu avvaktar Högsta domstolens beslut om överklagandena av detaljplanen.

Ambassadör Vibeke Rosvinig Lauritzen tycker platsen vid Varamon ligger bra till – inte långt från Linköping, Norrköping eller Stockholm, Uppsala och även ganska nära västsverige.

– När barnen var små förväntade de sig att vi minst en gång om året åkte till Lalandia. Precis som man ska besöka Gröna Lund, tar man en tur till en till Lalandia varje år, när man bor i Danmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.