Efter våldsvågen i Linköping – ambulanspersonal utbildas i självförsvar

Uppdaterad
Publicerad

Linköping har drabbats hårt av våld som dödsskjutningar och gängkonflikter det senaste året. Nu ska ambulanspersonalen i staden utbildas i självförsvar för att bättre kunna hantera hotfulla situationer.

Sedan april förra året har sex personer mördats och skott har avlossats vid minst 16 tillfällen i Linköping. Det gör att personal inom ambulanssjukvården i Linköping nu utbildas i självförsvar, rapporterar Sveriges Radios P4 Östergötland.

Fokus på riskmedvetenhet

Utbildningen som planeras är fokuserad på riskmedvetenhet och riskbedömningar och för att lära personalen att inte försätta sig själva i situationer som kan tänkas bli hotfulla.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Vi vill utveckla ett steg till och bygga på med lite självskyddsutbildning i de fall vi kan hamna i situationer som faktiskt eskalerar. Så att vi har verktyg för att på ett säkert sätt ta oss ur situationen, säger Pierre Conradson till P4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet