Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Foto: Vätternrundan

Anmälan till Vätternrundan skjuts fram en månad

Publicerad

Vätternrundan kommer göra förändringar i delar av bansträckningen för 30-milarundan till nästa år. Därför flyttas anmälan fram till 27 november.

– Vi tittar på förändringar av bansträckningen som är relativt stora. Innan vi öppnar anmälan vill vi kunna ge cyklisterna en tillräckligt bra bild av loppet de anmäler sig till, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Hammarsundet

Förändringar av banan har övervägts under en längre tid. Framför allt gäller det sträckningar vid den norra delen, enligt ett pressmeddelande.

– Vi strävar hela tiden efter att höja upplevelsen av våra arrangemang, inte minst genom tryggare och säkrare lopp. Vi gjorde en extra deltagarundersökning efter årets lopp och den stärkte vår bild av att vi behöver göra något när det gäller sträckningen efter Hammarsundet.

”Kan bli något längre”

En planerar ombyggnad av riksväg 50 gör också att bansträckningen behöver ses över.

– Längden på rundan kan bli något längre. Vi behöver provköra alla alternativ och tänka igenom varje meter av vägen. Vi tittar på varje enskild korsning och vi går igenom hur depåerna skulle kunna ligga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet