Emil Millán De La Oliva vann brons på herrarnas 5000 meter under söndagens tävlingar i friidrotts-SM i Uppsala. Här tillsammans med guldmedaljören Suldan Hassan. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Ännu en medalj för Emil Millán De La Oliva på SM i friidrott

Uppdaterad
Publicerad

Succélöparen Emil Millán De La Oliva tog ännu en meriterande medalj på friidrotts-SM i Uppsala på söndagen. Han blev bronsmedaljör på 5 000 meter.

I fredags vann Emil Millán De La Oliva sensationellt guld på 10 000 meter på SM i friidrott. På söndagen följde han upp det med en bronsmedalj på halva distansen, 5 000 meter. Tiden stannade på 14:01:33 vilket är det bästa han gjort under året.

– Ett lopp där han var tvungen att avvakta efter en snabb start och sedan avslutade han bra, säger pappa och tränare Ernesto Fidel Millán De La Oliva.

Tre medaljer till syskonen Millán De La Oliva

På fredagen tog alltså 19-åriga Emil Millán De La Oliva ett sensationellt guld på  10 000 meter vid fridrotts-SM i Uppsala. På lördagen följde hans syster Alice Millan De La Oliva upp framgången med att ta brons på 1 500 meter, och så på söndagen var det dags för Emil att slå till igen.

– De har lagt ner väldigt bra träning och vi visste om att möjligheten fanns. Den fanns i deras målbild, säger Ernesto Fidel Millán De La Oliva.

Fler östgötska framgångar

Men det var inte bara familjen Millán De La Oliva som nådde framgångar. Det gjorde också Johan Claeson från Linköping som tog brons på 400 meter häck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.