En ny app ska guida besökare bland hällristningarna i Himmelstalund Foto: Norrköping stadsmuseum & privatVisa alla (2)
Visa alla (2)

App ska ge guidade turer bland hällristningarna i Himmelstalund

Publicerad

Under onsdagen lanserade Norrköping stadsmuseeum en app som erbjuder guidade turer av hällristningsområdet i Himmelstalund.

Appen lanseras av Norrköpings stadsmuseum och tanken är att fler ska få möjlighet att få en guidad tur bland hällristningarna, utan att behöva anpassa sig till de visningstillfällen som Stadsmuseet erbjuder.

– Vi kände att det fanns ett behov av att besökare skulle kunna komma hit och få en guidad tur när det passar dem och då ska den här appen kunna erbjuda dem det.

– Sen är den inte riktigt lika bra som en visning med en vanlig guide, däremot finns den på fler språk än vad vi behärskar, säger Theres Furuskog, antikvarie Norrköpings stadsmuseeum.

Erbjuder guidning på arabiska

Appen heter Norrköpings stadsmuseum och genom den kan man ta del av information om hällristningarna på både svenska, engelska och arabiska.

– Turer på engelska har vi kunnat erbjuda, men inte arabiska. Vi vill att alla ska kunna ta del av det kulturutbud vi har, inte minst det som är gratis som exempelvis hällristningarna, säger Theres Furuskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet