Erik Bratthall, presschef på Arla Sverige. Foto: Arla och SVT

Arla tar strid om varumärke

Uppdaterad
Publicerad

Glada Bondens ost, som tillverkas i Boxholm är i färg, form och varumärke för lik Arlas, menar mejerijätten som nu tar strid för sitt varumärke.

– Vi har registrerat varumärket Boxholms gräddost sen lång tid tillbaka. Det är uppenbart att de inkräktar på vårt namn, säger Erik Bratthall, presschef Arla Sverige.

Under fredagen har de tagit kontakt med Glada Bonden och framfört att de måste ändra sitt varumärke, vilket P4 Östergötland var först med att berätta.

Nedläggningen av Boxholms ost

– Man brukar göra så här när man har den här typen av tvist. Vi har informerat dem om att vi anser att de inkräktar på vårt varumärke och att vi hoppas de korrigerar det, säger Erik Bratthall.

Han säger vidare att han tittat på SVT Nyheters reportage och att han reagerat på konsumenternas ovisshet om vilken ost som är vilken.

Anders Birgersson, ordförande i Glada Bonden uppger för SVT Nyheter Öst att de kommenterar detta under nästa vecka. Han skriver dock ”värt att notera är att de har klagat på allt utan smaken.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet