Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Arla varslar alla sina chaufförer i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Arlas distributionscentral i Linköping ska läggas ner den 1 maj och samtliga 39 chaufförer i Linköping har varslats om uppsägning, rapporterar Östgöta correspondenten.

– Vi stänger vår distributionscentral i Linköping och flyttar verksamheten med lastbilarna och släpen till Jönköping, säger Max Wallenberg, presschef Arla Sverige till SVT Nyheter Öst.

Chaufförerna fick informationen under gårdagen.

Linköping

– Det var naturligtvis tufft. Många tycker det är jättejobbigt och oväntat, säger Max Wallenberg och tillägger att de kommer göra allt de kan för att de som vill antingen kan jobba vidare inom Arla eller kan komma vidare till nya jobb.

Av de 39 personerna är 34 personer tillsvidareanställda 4 personer är visstidsanställda och en person har arbetat med att leda rutterna.

Anledningen till att distributionsledningen i Linköping stängs är enligt presschefen att flytten till Jönköping innebär bättre startpunkt.

– Det blir en naturlig del av mejeriet och vi ser det som en bättre lösning. Det är bättre p-platser, blir färre lastbilar och effektivare rutter, säger Max Wallenberg.

Mejeriet i Linköping påverkas inte av den ändrade distributionen uppger Arla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet