Fyrtionio personer överklagade beslutet om att lägga ned skolor i Linköping. Foto: Johan Nilsson/TT

Linköpings kommuns skolbeslut gäller fortsatt

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten avslår yrkanden om att avvakta Linköpings kommuns beslut om att lägga ned flera skolor och förskolor i kommunen.

Barn- och ungdomsnämnden i Linköpings kommun beslutade den 23 mars 2023 att ett antal skolor och förskolor skulle läggas ned. Fyrtionio personer har hittills överklagat beslutet och begär att beslutet tills vidare inte ska gälla.

I ett pressmeddelande skriver Förvaltningsrätten: ”Vi har har idag beslutat att vad som hittills kommit fram i målet inte når upp till det krav som uppställts i praxis, nämligen att starka skäl ska tala för att beslutet är olagligt och att det förhindrar att ett allmänt eller enskilt intresse åsamkas beaktansvärd skada.”

Skolnedläggningar i Linköping

Detta innebär att kommunens beslut fortsatt gäller.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det politiska spelet i Linköping fortsätter och samtalsklimatet hårdnar. – Under mina tolv år i stadshuset har jag aldrig varit med om något liknande, säger Kristina Edlund (S). Foto: August Askbom/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Linköping

Mer i ämnet