Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och räddningstjänst ryckte under söndagsmorgonen ut till en adress i Söderköping där en explosion skett. Foto: Ulf Wigh

Explosion vid fastighet i Söderköping – fönster och ytterdörr skadade

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid en fastighet i Söderköping. Ingen person ska ha kommit till skada – men flera rutor har krossats och ytterdörren till fastigheten har fått omfattande skador. Även närliggande byggnader har fått splitterskador, enligt polisen.

Larmet om explosionen kom strax efter klockan 06 på söndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom fram till platsen var det inget som brann på platsen, och ingen ska heller ha varit i fastigheten när explosionen inträffade, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.

– Vi vet att det finns en boende på adressen men hen var inte närvarande när explosionen inträffade, säger han.

Vad som har exploderat är fortfarande oklart men man har kunnat konstatera att en explosion har inträffat. Polisen har spärrat av ett område och kommer låta tekniker undersöka platsen.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, säger Johnny Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.