Det var natten till den fjärde maj som en 43-årig man stacks med kniv ett stort antal gånger i halsen och bålen, vilket ledde till att han förblödde. Foto: Niklas Luks

Åtalad 22-åring skyldig till mord

Uppdaterad
Publicerad

22-åringen som åtalats för det brutala mordet på en 43-årig man i Boxholm i maj är skyldig.

Det slog Linköpings tingsrätt fast på onsdagen.

Övertygande bevisning

Tingsrätten anser att bevisningen mot mannen är övertygande och att han ska genomgå en stor rättspykiatrisk undersökning.

När rättegången mot 22-åringen avslutades i fredags yrkade försvarsadvokaten på en friande dom och menade att det inte går att utesluta att någon av de andra som befann sig i lägenheten begick mordet.

Men tingsrätten går nu alltså på kammaråklagarens linje och menar att bevisningen håller.

Kan lida av allvarlig störning

Under häktningstiden har 22-åringen genomgått en liten sinnesundersökning som visat att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid brottet. Den kommande stora rättspykiatriska undersökningen kommer att avgöra vilken påföljd mannen kommer att få – vård eller fängelse.

Rättegången väntas återupptas i slutet av september.

Förblödde efter knivskärning

Det var natten till den fjärde maj som den 43-årige mannen stacks med kniv ett stort antal gånger i halsen och bålen. Skadorna ledde till att mannen förblödde.

Därefter separerades den dödes huvud från kroppen och lades i en plastsäck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.